Людям з порушення зору Звичайна версія

До уваги вкладників та кредиторів ПАТ "ТЕРРА БАНК"

17.01.2015

У зв’язку з численними телефонними зверненнями до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд гарантування) вкладників ПАТ "ТЕРРА БАНК" вважаємо за необхідне надати додаткові роз’яснення.

З 13 січня 2015 року розпочалися виплати коштів вкладникам ПАТ "ТЕРРА БАНК".

Через велику кількість одночасних телефонних дзвінків до ПАТ "ПЕРЕХІДНИЙ БАНК "КРИСТАЛБАНК" (більше 35 тисяч вкладників) можливості для зв’язку з операторами ускладнені. Фонд гарантування закликає вкладників віднестися з розумінням до ситуації, не створювати зайвого ажіотажу та не здійснювати повторних дзвінків після проведеної банком реєстрації вкладників на отримання коштів. Ідентифікація вкладників та виплата коштів здійснюватимуться в один день. Відповіді на питання, які пов’язані з відшкодуванням коштів, вкладники зможуть отримати безпосередньо під час здійснення ідентифікації у банку.

Повернення коштів за вкладом в іноземній валюті відбувається в національній валюті України після перерахування суми вкладу за офіційним курсом гривні до іноземних валют, встановленим НБУ на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації.

Звертаємо вашу увагу на те, що відсотки за вкладами фізичних осіб, нараховані під час здійснення тимчасової адміністрації; вклади, що перевищують 200 тисяч гривень; кошти юридичних осіб, не були передані до ПАТ "ПЕРЕХІДНИЙ БАНК "КРИСТАЛБАНК".

Для отримання зазначених коштів кредиторам необхідно пред’явити свої вимоги до ПАТ "ТЕРРА БАНК" шляхом направлення заяви на ім’я уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку - Ірклієнка Юрія Петровича.

Кредитори банку мають право подати кредиторські вимоги до 26 січня 2015 року включно за адресою: вул. Глибочицька, 40, м. Київ, 04050. Будь-які вимоги, що надійдуть після закінчення цього строку, вважатимуться погашеними, крім вимог вкладників у межах 200 тисяч гривень.

Після 26 січня 2015 року протягом 60 днів уповноважена особа Фонду складає реєстр акцептованих вимог кредиторів, який підлягає затвердженню виконавчою дирекцією Фонду.

Протягом 20 днів з дня затвердження реєстру акцептованих вимог кредиторів уповноважена особа Фонду сповіщає кредиторів про акцептування (прийняття) їх вимог шляхом розміщення повідомлення на офіційному сайті Фонду, неплатоспроможного банку, а також у приміщеннях такого банку.

Задоволення кредиторських вимог вкладників - фізичних осіб та інших кредиторів банку здійснюватимуться за рахунок коштів, одержаних в результаті ліквідації та реалізації майна банку відповідно до черговості, встановленої частиною першою статті 52 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".